Mari-Liis Lill ja Paavo Piik veavad telesaadet

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol: Mari-Liis Lill
Fotol: Mari-Liis Lill Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Septembris jõuab teleekraanidele Mari-Liis Lille ja Paavo Piigi loodud kuueosaline reisisari «Meie Eestid», kus igal nädalal tutvustab üks vene emakeelega saatejuht endale kõige olulisemaid paiku Eestis.

Mari-Liis Lille sõnul sündis sari riikliku kultuuripreemia võitnud teatrilavastuse «Teisest silmapilgust» edasiarendusena, kus astusid koos üles eesti ja vene näitlejad. «Lood, mida rääkisid Vene Teatri näitlejad meie ühisest kodumaast, ja eriti see, kuidas nad neid lugusid rääkisid, väärisid ülesvõtmist ja jagamist,» sõnas Lill.

Saatejuhtide tee viib Lasnamäele ja Laulasmaale, Vasknarva ning Võrtsjärve äärde, Paidesse ja Osmussaarele, pakkudes huvitavat kõrvalpilku pealtnäha tuttavatele kohtadele.

Lisaks eri rahvustaustaga inimestele astub sarjas üles ka puhtalt kodumaa mullalt võrsunud näitleja Sergo Vares. Paavo Piigi sõnul jääb Varese kanda jääb väga oluline roll, kehastada ainsat fiktiivset tegelast, n-ö ürgset eestlast.

Sotsiaalmeedias kutsuvad sarja tegijad igast rahvusest inimesi jagama oma lemmikpaiku Eestis, mille abil loodetakse vabariigi sajandaks sünnipäevaks soovitada külastamiseks sadat ilusat paika.

  • «Meie Eestid» autoreiks on Mari-Liis Lill ja Paavo Piik, režissööriks Anna Stepanova, operaatoriks Madis Reimund ja heliloojaks Aleksandr Žedeljov. Kaasa löövad Nikolai Bentsler, Dmitri Kosjakov, Aleksandr Žilenko, Tatjana Kosmõnina, Sergei Furmanjuk, Sergo Vares ning hulk üllatuskülalisi. Sarja tootsid Kinoteater, U8 ja produtsent Maria Kljukina.
  • ETV eetris on «Meie Eestid» 4. septembrist ja ETV+ kanalil 8. septembrist. Valmimist toetas Euroopa Sotsiaalfondi lõimumist toetavate tegevuste käigus Integratsiooni Sihtasutus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles