Liibanonis algasid Eesti uue filmi võtted

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Choufi mägedes on alanud Eesti uue lühifilmi «Hea Karjane» võtted.
Choufi mägedes on alanud Eesti uue lühifilmi «Hea Karjane» võtted. Foto: Liis Orav

Esmaspäeval algasid Liibanonis Eesti uue lühifilmi «Hea Karjane» võtted.

Film «Hea Karjane» on režissöör Evar Anveldi ning stsenaristide Andres Peetsi ja Evar Anveldi lühimängufilm. Film on inspireeritud tõsielusündmustest. Peaosadesse on valitud Liibanoni noorema põlvkonna silmapaistvad näitlejad Said Serhan («Tombé du ciel» (2016), «Solitaire» (2016)) ja Tarek Yaacoub («Very Big Shot» (2015), «Saudade » (2016)). Kõrvalosades mängivad Eesti näitlejad Ott Kartau ja Riho Vahtras.

Choufi mägedes on alanud Eesti uue lühifilmi «Hea Karjane» võtted.
Choufi mägedes on alanud Eesti uue lühifilmi «Hea Karjane» võtted. Foto: Liis Orav

Filmivõtted algasid Liibanonis 21. augustil ning kestavad 27. augustini. See on esimene kord, kui Eesti Filmi Instituudi ja Eesti Kultuurkapitali finantseeritud lühifilmi filmitakse väljaspool Eestit. Esimene võttepäev toimub Choufi mägikülas, kus toimub enamik tegevusest. Lisaks filmitakse Deir El Qamari linnapildis ja kohalikus mošees.

Filmile pakub rahvusvahelist produktsiooniteenust TheTalkies, mis on Liibanoni üks suurimaid produktsioonifirmasid. Nende Liibanoni-Rootsi koostöös sündinud mängufilm «Zozo» (2005) võitis Chicago rahvusvahelisel lastefilmifestivalil žürii peaauhinna. 

Evar Anvelt ja näitleja Said Serhan
Evar Anvelt ja näitleja Said Serhan Foto: Liis Orav

«Hea Karjane» režissöör Evar Anvelt on noor filmilooja, kes on tuntust kogunud elektroonilise muusika bändi Tehnoloogiline Päike artistina, ent filmitööstuses tegutsenud üle 10 aasta, seda peamiselt postproduktsioonis ja ühe hinnatuma koloristina. 

Film jutustab loo Ibrahimist, kes on mitmendat põlve farmer. Ajal, mil tema karja hävitab laastav taud, tuleb ka temal teha raskeid valikuid. Ühel päeval saab Ibrahim üsna muretul toonil kõne nooremalt vennalt Omarilt, kes palub kasutada isatalu serval paiknevat abihoonet millekski, millest Ibrahim mitte midagi kuulda ei taha.

Filmi operaator on Meelis Veeremets, kunstnik Farah Naboulsi ning kostüümikunstnik Triin Valvas. Kõrvalosadesse on kaasatud eesti näitlejad Ott Kartau ja Riho Vahtras. Filmi tehniline grupp koosneb siinse ja Eesti filmiala paremikust.

«Hea Karjane» tootja, produktsioonifirma Nafta Films OÜ mängufilmide hulka kuuluvad 50 rahvusvaheliselt festivalilt kuus publikupreemiat võitnud Eesti suurim koguperefilm «Supilinna Salaselts» (2015), «Dreamfish2» (2017), lühimängufilmid «Olga» ja «Kaastundeavaldus» jt. Filmi produtsendid on Esko Rips ja Diana Mikita.

Lisaks lühimängufilmile «Hea Karjane» filmitakse Liibanonis ka virtuaalreaalsuskogemus «Beqaa VR», mille lavastajaks on Rain Rannu, kes on tuntud kui tehnoloogiaettevõtja ja mängufilmi «Ameerika suvi» režissöör. «Beqaa VR» näol on tegemist on Eesti esimese VR-lühimängufilmiga. 

Mõlema filmi planeeritav esilinastus on 2017. aasta talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles