Muinasjutuvõistlus ootab noori

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Roosi muinasjutuvõistlus ootab taas lastelt lugusid.
Sten Roosi muinasjutuvõistlus ootab taas lastelt lugusid. Foto: Toomas Huik/Postimees

Hei, uued muinasjutud! Tulge enne jõulupühi jälle Haapsalusse kokku. Vaatame, millised teist on huvitavamad, sisukamad, ladusamalt sõnastatud. Kaeme, milline toob oma autorile au ja kuulsust ja avaldamisvõimaluse.

Nende sõnadega kuulutatakse välja Sten Roosi nimeline muinasjutuvõistlus. See toimub tänavu juba 26. korda. 10–15-aastastele kirjutamishuvilistele mõeldud kirjanduskonkurssi korraldavad Ann ja Ants Roos oma muinasjutte kirjutada armastanud poja Steni mälestuseks.

Sten Roosi nimeline muinasjutuvõistlus on maha käinud pika tee ja sellel teel kasvanud ning muutunud. Kümnete lugude asemel tuleb igal aastal kokku sadu muinaslugusid üle terve Eesti. 26 aastat tagasi ei pidanud Ann ja Ants Roos veel silmas neid eesmärke, mida nüüd. Praegu on laste pika traditsiooniga võistukirjutamise eesmärk hoida eesti keelt, arendada muinasjuttude välja mõtlemise ja paberile panemise kaudu kirjaliku eneseväljendamise oskust. Need muinaslood annavad lugejale, ka (ja eriti) täiskasvanud lugejale, pildi sellest, mida lapsed kaasaja elus märkavad, mida oluliseks peavad. Laste kirjutatud muinasjutud pakuvad võimalust hoida kätt pulsil teemadel, mis lapsi paeluvad, huvitavad, häirivad … Rääkimata sellest, et lugudest kokku õhkub mõõtmatult palju loomisrõõmu.

Ann ja Ants Roos ootavad 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressile Haapsalu, Endla tänav 2b-1, 90504. Märgusõna «Steni muinasjutuvõistlus».

Lugude pikkus võiks piirduda ühe-kahe A4 suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2018. aastal aprillis-mais. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles