Henrik Kalmetile leiti Tallinna Linnateatris asendaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Kalmet
Henrik Kalmet Foto: Jaanus Lensment

Oma väljaütlemiste tõttu Tallinna Linnateatrist lahkunud Henrik Kalmetil pole Elmo Nüganeni juhitavas teatris enam ühtegi rolli.

18. märtsil esietendunud «Macbethis» mängib uuest hooajast Kalmeti asemel peaosa Alo Kõrve. Esimest korda on Antti Mikkola lavastus uue peaosalisega laval 7. oktoobril.

Just «Macbethi» esietenduse järel ilmus Postimehes intervjuu, kus Kalmet ütles, et teatri bränd on tugevam kui sisu. Ootamatu rünnak koduteatri vastu saigi toonasele Tallinna Linnateatri näitlejale saatuslikuks.

Teatri peanäitejuhi ning ka osa kolleegidega tekkinud vastuolude tõttu oli Kalmet sunnitud enne hooaja lõppu töölepingu teatriga lõpetama. Kuna lavastused, kus Kalmet osales, olid publiku seas menukad, jätkas teater Kalmetiga koostööd. Nüüdseks on Kalmeti peaaegu kõikidele rollidele leitud asendusnäitlejad. Näiteks lavastus «Hiirtest ja inimestest», kus mängis ka Henrik Kalmet, on küll Tallinna Linnateatri repertuaaris, kuid hetkel mängupuhkusel.

Henrik Kalmet on aga pühendunud Kinoteatri tegemisele.

Uuel hooajal jätkab uue peaosalisega teinegi Tallinna Linnateatri lavastus. Lembit Ulfsaki surma tõttu mängupuhkusele jäänud «Tagasitulek isa juurde» on tagasi mängukavas. Madis Kõivu tekstil põhinevas Adolf Šapiro lavastuses mängib uuel hooajal Raivo Trass. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles