Tänavune muusikapäev pakub muusikat kogu perele

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikapäeval kõlab muusika lisaks kontserdisaalidele ja kultuurimajadele ka kaubanduskeskustes, trammides, raudteejaamas ja turul.
Muusikapäeval kõlab muusika lisaks kontserdisaalidele ja kultuurimajadele ka kaubanduskeskustes, trammides, raudteejaamas ja turul. Foto: Kadi Villem

Viies rahvusvaheline muusikapäev viib 1. oktoobril muusika taas massidesse. Aset leiab ligi 120 tasuta kontserti, mis toimuvad Eestimaa eri paigus. Muusikapäevale paneb õla alla üle 750 muusiku, kes esindavad eri žanreid, alates klassikast ja džässist, lõpetades pärimusmuusikaga. Muusikapäeva eesmärk on juhtida tähelepanu muusika rollile ning olulisusele igapäevaelus, propageerida muusikakultuuri ja tutvustada muusikuid. 

Kuna muusikapäev soovib tasuta muusikaelamust pakkuda võimalikult paljudele huvilistele, on ka kontserdipaigad valitud vastavalt: nii kõlab muusika lisaks kontserdisaalidele ja kultuurimajadele ka kaubanduskeskustes, trammides, raudteejaamas ja turul. Muusika toovad publikuni nii tänased kui ka homsed armastatud interpreedid, kes esitavad suurepärast muusikat väga erinevatel instrumentidel ukulelest saksofonini.

«Muusikapäev toimub sel aastal pühapäeval, mistõttu on programm varasemast mõnevõrra erinev, see on koostatud nii, et igaüks võiks leida sellest endale huvipakkuvat. Soovime pakkuda peredele ühist vaba päeva veetmise võimalust, samuti näiteks võimalust väljasõiduks. Nii on tänavu arvukate väiksemate muusikaliste üllatuste kõrval valikus rohkem tegevusi ühes paigas,» sõnas muusikapäeva projektijuht Marili Jõgi.

Uut hingamist tuuakse orelitesse Eesti kirikutes. Orelipooltundide raames kõlab orelimuusika igas maakonnas. Üles astuvadki kohalikud orelimängijad kodukirikutest, aga ka tipporganistid, kes selle päeva puhul spetsiaalselt eri paigusse suunduvad.

Kavas on ka kontserte, mis on pühendatud Eesti heliloojate Mart Saare, Ester Mägi ja Veljo Tormise loomingule. Selle kõrval arutlevad nüüdismuusikast Peeter Vähi, Elis Vesik ja Ekke Västrik. Juba teist aastat on Muusikapäeval kavas ka kontserdid väljaspool Eestit, täpsemalt Inglismaal, Ameerika Ühendriikides, Norras, Austrias ja Saksamaal, kus esinevad säravad noored Eesti muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles