Selgus Raadio 2 saja aasta hitt (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Länik.
Marju Länik. Foto: Viktor Burkivski

Eesti Vabariigi suure juubelisünnipäeva eel korraldas Raadio 2 rikkaliku muusikakonkursi ja kutsus kõiki üles valima Eesti kõigi aegade parimat lugu. Tänase maratonsaate käigus selgus kuulajate absoluutne lemmik, milleks on Marju Läniku esitatud «Karikakar» (autorid Mikk Targo ja Jüri Kõrgema).

Sellele järgnesid Tõnis Mägi «Koit» (autor Tõnis Mägi), Ruja «Eesti muld ja Eesti süda» (autorid Rein Rannap ja Lydia Koidula), Claire's Birthday «Venus» (autor Vaiko Eplik), Curly Stringsi «Kauges külas» (autorid Eeva Talsi ja Kristiina Ehin), Jaak Joala «Unustuse jõel» (autorid Arne Oit ja Heldur Karmo), Genialistide «Leekiv armastus» (autor Ivar Põllu), Chalice'i «Minu inimesed» (autor Jarek Kasar, arranžeerinud Tõnu Kõrvits), Fixi «Tsirkus» (autorid Vello Toomemets ja Juhan Sütt) ning Ott Leplandi «Kuula» (autorid Ott Lepland ja Aapo Ilves).

Valitav lemmiklaul võis olla ükskõik missugune muusikapala, peaasi, et kodumaine ja austavat tiitlit vääriv.

Projekti eestvedaja Erik Morna sõnul on saja aasta hitt selline laul, mida ei pea meelde tuletama. «Selliseid lugusid, mis meid ühendavad, pole vaja üldse eraldi meelde tuletada. Need on ju peas,» ütleb Morna ning lisab, et kuulajate huvi hiti valimise vastu oli suur. «Suvise kampaania kohta oli hääletajaid päris palju – ligi 3000. Umbes sama palju nagu neid oli paar aastat tagasi, kui valisime koos kuulajatega Eesti kõigi aegade parimat albumit. Tookord pani asja kinni Ewert & The Two Dragonsi «Good Man Down»,» lisab ta.

Raadio 2 saja aasta hiti edetabel jõudis kuulajateni täna kogu päeva kestnud mammutsaate vahendusel. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles