Kassifilm «Kedi» on hetkel selle aasta edukaim dokumentaalfilm kodumaises kinolevis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Kedi».
Dokumentaalfilm «Kedi». Foto: Kaader filmist

Juuli lõpust kinodes jooksev dokumentaalfilm Istanbuli tänavakassidest on võitnud kodumaiste vaatajate südamed ning kogunud üle 6500 vaataja.

Kinokülastatavuse edetabeli tipus domineerivad täispikad meelelahutuslikud anima- ja mängufilmid ning tõsielulool on keerulisem jõuda laiema vaatajaskonnani. Ometi suudab mõni dokumentaalfilm meelitada kinno suurema hulga publikut. Sel kümnendil on edukaimateks tõsielufilmideks olnud Ron Fricke'i «Samsara» (13 438 vaatajat) ja loodusdokumentaal «Amazonia» (11 820 vaatajat), kodumaistest filmidest on edukaimad Andres Maimiku ja Kaidi Kaasiku «Kuku – mina jään ellu» (6240 vaatajat) ning Heilika Pikkovi «Õlimäe õied» (4803 vaatajat).

Istanbuli tänavakasside ja neid ümbritsevate inimeste põnevat elu filmis «Kedi» saab jätkuvalt vaadata kinodes Coca-Cola Plaza, Artis, Sõprus, Cinamon ja Rakvere teatrikino.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles