Vene Teatril on uus kunstiline juht

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipp Loss
Filipp Loss Foto: Sander Ilvest

Alates septembrist  on Vene Teatri kunstiline juht Filipp Loss, kes võttis ameti üle Igor Lõssovilt. Viimane oli Vene Teatri juht 2014. aasta sügisest. Filipp Loss valiti ametisse kevadel välja kuulutatud ametlikul konkursil.

Filipp Lossil (sündinud 1967) on kolm kõrgharidust: Loss on ajaloolane, lavastaja ja teatrimänedžer, Loss on olnud Moskva teatri Vabalava (Открытая сцена) direktor. Rakvere teatris on Filipp Loss jõudnud lavastada «Külluse» ja «Ausamba».  Intervjuud Lossiga saab lugeda siia klõpsates. 

Vene Teatri esimene esietendus toimub 26. oktoobril, mil lavale jõuab Stepan Pektejevi «Gribojedov. Häda mõistuse pärast», mis saab teoks Vene Föderatsiooni Kultuuriministeeriumi toetusel. Uuel hooajal esietendub ka Sergei Potapovi lavastus «Richard III», Tatjana Kosmõnina debüütlavastusest «Impostor sündroom» ja selle aasta jõululavastusest «Jõulupuude planeet».

Uue kunstilise juhi esimene lavastus on Aleksandr Bloki värsspoeemi põhjal valmiv etendus-seiklusmäng «Kaksteist», esietendusega 7. novembril.

Teatri hinnangul tõotab teatrihooaja üheks tähtsaimaks sündmuseks kujuneda Viktor Rõžakovi lavastajamagistrantuuri lõpetanud lavastajate ja Vene Teatri näitlejate ühine «Loominguline laboratoorium nr. 4». Laboratooriumi käigus valminud lavastuste vaatamine ja arutelu toimub 14. oktoobril. Lavastajatööde teema on kaasaegne vene proosa.

Koostöös festivaliga «Kuldne mask» esitleb Vene Teater Meierholdi Keskuse külalisetendusi. Viktor Rõžakovi näitlejakursuse lõpetajad ning loominguline ühendus «Juuliansambel» mängivad lavastusi «Mittekaasaegne kontsert» (10. oktoobril) ja «Kaasaegne kontsert» (11. oktoobril).

Uuest hooajast käivitus Vene Teatri Teatristuudios kolmeaastane õppeprogramm, pakkudes noore näitleja professionaalsete oskuste baaskoolitust. Stuudio juhiks on Artjom Garejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles