Uno Loop: ta andis südame kergemuusikale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Loop
Uno Loop Foto: Liis Treimann.

Kogu see asi on nii värske alles, iga päev mõni matus... Kustas Kikerpuu oli töökas ja väga endassetõmbunud, ei avanud end igaühele, oma kolleegidega oli avameelsem.


Kuigi meie Kustasega  töötasime mitukümmend aastat koos, ma tema eraelu kahjuks väga hästi ei tundnudki, ma tean, et talle meeldis muusika kõrval teha puutööd.



Kustas tegi tohutult palju eesti muusika heaks, selles mõttes sarnaneb ta Raimond Valgrega, aga mitte muusikaliselt väljenduslaadilt. Ühine on aga see, et mõlemad kirjutasid ise oma lauludele sõnad.



Kogu meie kokkupuude toimus muusika pinnal, ja see kestis aastakümneid, alates ajast, mil Kikerpuu muusikaga alustas.



Ta kutsus mind oma ansamblisse laulma ja ma laulsin ka Eesti Raadio bigbändis. Kümneid laule kirjutas ta mulle.



Neist praegu sobiks meenutada pala nimega «Mu ainus arm», see puudutas seda kergemat žanri, mis meie ühiskonnas on alati alavääristatud olnud, ehk nüüd on asjad natuke paremad.



Ja selle looga tahtis Kustas öelda, et ta andis oma südame kergemuusikale, ja andnuks teise veel, kuigi tema ainus arm oli selline Tuhkatriinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles