Katrin Karisma astub Estonias taas lavale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Karisma Daisy Darlingtonina Pál Ábrahámi operetis «Savoy ball» (1982).
Katrin Karisma Daisy Darlingtonina Pál Ábrahámi operetis «Savoy ball» (1982). Foto: Rahvusooper Estonia arhiiv

21. augustil tähistas oma 70. sünnipäeva Estonia armastatud solist Katrin Karisma. Rahvusooper Estonia on Karismale pühendanud 9. septembri «Savoy balli» etenduse, milles teeb kaasa juubilar koos oma kauaaegse lavapartneri Tõnu Kilgasega.  

Katrin Karisma teatritee Estonias algas 1968. aastal, mil äsja kõrgema lavakunstikooli lõpetanud näitlejatarile tehti küllaltki haruldane ettepanek asuda tööle Estonia teatrisse. Järjepanu 30 aastat rahvusooperi lavalaudadel on Karismast teinud ühe mitmekülgsema Eesti näitleja – tema rollinimistus on nii Daisy operetist «Savoy ball», Aldonza muusikalist «Mees La Manchast» kui ka nimiosa muusikalis «Pipi Pikksukk». 

Lisaks muusikateatrile on Karisma teinud kaasa sõnalavastustes, esinenud varietees, andnud hulgaliselt kontserte, mänginud filmides, teinud kaastööd telele ja raadiole ning salvestanud muusikat heliplaatide tarbeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles