Esimene vene räppar oli Sergei Dovlatov (1)

Nikolai Karajev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Genis New Yorgis vene saatkonnas.
Alexander Genis New Yorgis vene saatkonnas. Foto: SCANPIX

Mis oleks juhtunud, kui Eestis oleks välja antud Dovlatovi raamat? Kuidas mõjutas Dovlatov Jaapani rahvaarvu? Mille eest armastas Dovlatovit Brighton Beachi maffia? Miks Dovlatov ülikooli ei lõpetanud? Ja veel palju lugusid Dovlatovist tema sõbralt, kirjanik Alexander Geniselt … Tallinna Dovlatovi päevad olid seekord haruldaselt esinduslikud: kohale olid sõitnud nii kirjaniku tütar Katerina kui ka sõbrad Andrei Arjev, Alexander Genis, Lev Lurje ja teised, kes ühel või teisel moel Dovlatoviga seotud on olnud. Postimehe venekeelne portaal tegi intervjuu Alexander Genisega, kes jagas meiega lahkelt arvukaid lugusid vene klassikust.

-Te ütlete raamatus «Dovlatov ja tema ümbrus», et Dovlatovit armastavad peamiselt pikka kasvu naisslavistid. Huvitav, miks?

Ma kirjutasin, et Dovlatovit armastavad pikka kasvu naisslavistid, sest just selline naisslavist armastas Dovlatovit Jaapanis. See oli neiu pikkusega nii meeter kaheksakümmend, mis, saate isegi aru, on jaapanlanna kohta kohe väga palju. Ta ei suutnud kuidagi endale meest leida: kust sa ikka nii pikka jaapanlast leiad? Ma soovitasin Venemaalt meest otsida. Tema võttiski mind sõnast ja tõi Rjazanist – muide, linnast, kus ma olen sündinud – ära pikka kasvu linalakast poisi, kes ei osanud sõnakestki jaapani keelt. Nad abiellusid ja neiu palus mul pidada telefoni teel pulmakõne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles