Eestlasest saab Balletto di Milano koreograaf

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Kask
Teet Kask Foto: Erakogu

Septembrist 2017 alustab Teet Kask tööd koreograafina (resident choreographer) Itaalias Balletto di Milanos, kunstide mekas Milano linnas. See on esmakordne, kui sellise positsiooni pälvib Eesti koreograaf.

Teet Kask ütles, et ennekõike tähendab see, et oma oskustes on saavutatud tase, mis omab rahvusvahelist kõlapinda. «Antud staatus võimaldab mul veelgi enam pühenduda loomingule ning saavutada omanäolist mõjukat tulemust. Usun, et usk järgida seda, mis loob rõõmu ning vastavate valikute tegemine ja selle nimel higistamine ning kompromissitu jagamine on viinud mind sinnamaani.»

Järgneva kolme aasta jooksul peab Teet Kask tegema koreograafia originaallavastustele, mis täidavad vähemalt kolme õhtut mängukavast. Esimene lavastus näeb päevavalgust juba novembris 2017, milleks on tänapäevastatud originaalversioon Tšaikovski balletist «Luikede järv».

Järgmiseks saab Teet Kase loomingut näha Vaba Lava teatrikeskuses, kus 19. septembril esietendub Alexandre Zeffi (FR) visuaal-poeetiline teatriinstallatsioon «Big Data», mille juures Kask on olnud osaline koreograafina. Lavastuses astuvad üles näitlejad Mirtel Pohla ja Jarmo Reha ning tantsijad Marita Weinrank ja Jevgeni Grib. Etendused on inglise keeles, eesti-, vene- ja prantsuskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles