Piip ja Tuut elustavad Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piip ja Tuut.
Piip ja Tuut. Foto: Piip ja Tuut

Reedel, 15. septembril on Piip ja Tuut Teatris esietendus. Piip ja Tuut elustavad laval Olivia Saare lasteraamatu legendaarsed kangelased – Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi. Esietenduse järgselt saab 1972. aastal ilmunud Valli Hurti illustratsioonidega raamatule kirjanikult ja kunstnikult autogrammi küsida.

Kahe sõbra, Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi kentsakad ja humoorikad juhtumised pakuvad lusti ja mõtteainet ühtviisi nii väikestele kui ka suurtele. Sellest armsast lasteraamatust pärit ütlused ja kõnekurvid «kes teisele auku kaevab, see ise sisse kukub!», «kus viga näed laita, seal tule ja aita!» ja «jänest sõitma» on meie kasutuses tänapäevalgi. Kumb on etenduses Lõvi ja kes mängib Jänest, kas Piip või Tuut, see selgub juba etenduse käigus.

Lavastuse kunstnikuks on Jaanus Laagriküll ning muusika ja laulusõnad on etendusele loonud Jarek Kasar. Lavastajad ja näitlejad on Haide Männamäe ja Toomas Tross.

Etendus sobib peredele ja lastele alates 3. eluaastast.

Piip ja Tuut elustavad laval Olivia Saare lasteraamatu legendaarsed kangelased – Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi.
Piip ja Tuut elustavad laval Olivia Saare lasteraamatu legendaarsed kangelased – Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi. Foto: Piip ja Tuut
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles