Ugala esist ehib uhke eesriie

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiteos «Eesriie»
Kunstiteos «Eesriie» Foto: Heigo Teder

Ugala teater esitles kunstiteost «Eesriie» ja uut fassaadivalgustust.

Neljapäeva õhtul kell 21 jõudis viimaks kätte pidulik hetk, kui avati Ugala õuealale loodud kunstiteos «Eesriie», mille autorid on Kaiko Kivi, Bruno Lillemets ja Argo Männik.

Kunstiteos «Eesriie» võitis 2016. aasta suvel Ugala teatri renoveerimise tõttu korraldatud kunstikonkursi. Tegu on eesriidena langeva kardina muljet jätva optilise illusiooniga, mis muudab ilmet, kui seda eri nurkade alt vaadelda. Pimedal ajal lisanduv valgustus toob esile taiese tekstuuri ja rütmilisuse.

Kunstiteose loomise tagamaid ning valmimisprotsessi avasid Ugala teatrikohvikus autorid-kunstnikud ning projekti ellukutsumisega seotud isikud. Seejärel liiguti ööpimeduses helendava «Eesriide» juurde.

Sel õhtul süüdati ka Ugala teatrimaja välisfassaadi ümbritsev uus valguslahendus, mis aitab Viljandi linna ühte tuntuimat maamärki ööpimeduses väärikalt esile tuua. Uudne valguslahendus hakkab tervitama edaspidi kõiki teatrikülastajaid.

Ugala esist ehib uus kunstiteos «Eesriie», mille autoriteks on Kaiko Kivi, Argo Männik ja Bruno Lillemets.
Ugala esist ehib uus kunstiteos «Eesriie», mille autoriteks on Kaiko Kivi, Argo Männik ja Bruno Lillemets. Foto: Heigo Teder
Ugala teatri uus valguslahendus.
Ugala teatri uus valguslahendus. Foto: Heigo Teder
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles