Kinos Sõprus linastuvad Fotokuul pildifilmid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Fotokuu kinos Sõprus
Tallinna Fotokuu kinos Sõprus Foto: promo

27. septembril kell 21 alustab kinos Sõprus Tallinna Fotokuu filmiprogramm «Kujutledes kohti», mille on kureerinud Ingel Vaikla.

«Kujutledes kohti» on kollektsioon uuematest ja vanematest audiovisuaalsetest töödest, mis mõtestavad «koha» kontseptsiooni keele, identiteedi ja mälu mõistete kaudu. Filmid avavad vaatajale rabavalt ilusaid ja isiklikke otsingud juurte ja kuuluvustunde juurde. Need provokatiivse visuaalse keelega filmid saadavad vaataja läbi võõraste maailmade ja välismaiste linnade, tutvustades kohalike inimeste kollektiivsete mälestuste ja isiklike unistuste universumeid. See valik kombib poeetilise ja performatiivse kaameratöö piire, näidates ruumi, arhitektuuri ja inimkeha vahelisi suhteid. Kolmel õhtul kinos Sõprus aset leidev filmiprogramm loob dialoogi publiku ning nii tuntud kunstnike kui ka noorte filmitegijate vahel.

Osalevad kunstnikud: Rebecca Jane Arthur, Ruben Bellinkx, Manon de Boer, Josef Dabernig, Lydia Debeer, Mattijs Driesen, Beatrice Gibson, Fairuz & El Moïz Ghammam, Aglaia Konrad, Els Opsomer, Adrian Paci, Anri Sala, Christina Stuhlberger

Filmiprogramm on jagatud kolmeks alateemaks. Igal õhtul on kohal üks filmide autoritest.

  • 27.09 kell 21 «Arhiskulptuur», külaline Ruben Bellinkx
  • 4.10 kell 21 «Kuuluvus», külalised Rebecca Jane Arthur ja Christina Stuhlberger
  • 18.10 kell 21 «Linnade kollektiivne mälu», külaline Mattijs Driesen

 Ingel Vaikla on fotograaf ja filmitegija, kes elab ning tegutseb Tallinnas ja Gentis. 2012. aastal kuulus Ingel loomingulisse meeskonda, kes esindas Eestit Veneetsia Arhitektuuribiennaalil projektiga «How Long Is the Life Of A Building?». 2015. aasta veebruaris esilinastus Vaikla dokumentaalfilm «Majavalvur», mida on näidatud rahvusvahelistel filmifestivalidel ning näitustel. Vaikla tegeleb oma loomingus peamiselt arhitektuuri ja selle kasutaja vaheliste suhete mõtestamisega ning arhitektuuri representatsiooniga kaamera-põhistes meediumites. Vaikla on kureerinud arhitektuuritemaatilisi filmiüritusi nii kinos Sõprus (Living Architectures filmimaraton) kui ka Rahvusvahelise Sisearhitektuuri Sümpoosion SISU käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles