Eesti esinduskoor esineb Helsingi Barokkorkestri sünnipäevakontserdil

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor
Eesti Filharmoonia Kammerkoor Foto: Eesti Filharmoonia Kammerkoor

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on kutsutud tähistama Helsingi Barokkorkestri 20. tegevusaastat. Sünnipäevakontsert toimub pühapäeval Helsingi Musiikkitalos.

Ettekandele tulevad Robert Schumanni «Vom Pagen und der Königstochter» (op. 140), «Adventlied» sopranisolistile, koorile ja orkestrile (op. 71) ja Johann Sebastian Bachi kirikukantaat «Herr, gehe nicht ins Gericht» (BWV 105).

Sünnipäevakontserdil on solistideks rahvusvahelised staarid nagu Carolyn Sampson (sopran), Benno Schachtner (kontratenor), Werner Güra (tenor), Jonathan Sells (bariton) ja Cornelius Uhle (bass). Juhatab orkestri kunstiline juht Aapo Häkkinen.

Kontserdi kava salvestatakse Hyvinkää kultuuri- ja kontserdikeskuses, albumi annab välja Soome plaadifirma Ondine.

1997. aastal asutatud Helsingi Barokkorkester on kujunenud üheks tuntumaks Soome orkestriks maailmas. Orkester on eelkõige pühendunud barokkmuusika esitamisele, otsides uudseid, mõnikord ka provokatiivseid tõlgendusi, mis kõnetaksid tänapäeva kuulajaid.

Aapo Häkkinen on olnud orkestri kunstiline juht alates 2003. aastast. Ta on ka hinnatud klavessinist ja organist, keda kutsutakse esinema ja plaadistama nii solistina kui ka orkestrite ja ansamblite koosseisus.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on varem mitmel korral teinud Helsingi Barokkorkestri ja Aapo Häkkineniga koostööd Monteverdi ja J. S. Bachi teoste tõlgendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles