Sildna: kultuuri käibemaksu tõusu tagajärg ilmneb tuleval aastal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna.
Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna. Foto: Tallinn Music Week

Eesti kultuuriürituste hinnad tõusid nelja aastaga üle 40 protsendi, mis on Läti kõrval Euroopa Liidu suurim kultuuriteenuste hinnatõus, selgub Eurostati läbi viidud uuringust.

Kontserdikorraldaja Helen Sildna sõnul andis hinnatõusule Eestis suurima hoo kultuuriürituste käibemaksu tõstmine 5 protsendilt 20 protsendile ning selle tõelised tagajärjed ilmnevad alles järgmisel aastal kui kultuuriüritused maksejõulise publiku puudumisel järjest ära jääma hakkavad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aastal 2012 võib kultuurivaldkonnas jõuda kätte hoopis teistsugune vaakum, kui kaob ulatuslik kultuuripealinna rahastus, mis sel aastal kõige suuremalt kultuurikorraldajate käsutuses on olnud ja tegelikult ka eelneval kahel aastal on osad projektid saanud sellest raha kasutada,» selgitas Sildna.

Statistikaameti analüütiku Kutt Kommeli hinnangul kultuuriürituste hinnatõusuks Eestis enam palju ruumi pole, sest olukorras, kus reaalpalk langeb jääb tarbijatel kultuuri tarbeks raha pigem vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles