Briti linnabluusi muusik Fink esineb Tallinnas

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fink esineb neljapäeval Tallinnas.
Fink esineb neljapäeval Tallinnas. Foto: promo

Sel neljapäeval, 28. septembril esineb Tallinnas Vaba Laval hinnatud inglise laulja, lugudekirjutaja ja produtsent Fink ehk Fin Greenall koos oma bändiga. Kontserdi erikülalisena astub üles Erki Pärnoja : EFTERGLOW. 

Fink on vaheldumisi Berliinis ja Londonis resideeruv laulja, lugudekirjutaja ning produtsent, kelle loomingut on muusikakriitikud nimetanud nii «21. sajandi linnabluusiks», «põgenemiseks digireaalsusest» kui omalaadseks «muusikaloo tagasivaatepeegliks». Ta on koostööd teinud nii soulilalja John Legendiga kui varalahkunud Amy Winehouse’iga ning tema laulukirjutaja-võimeid on ülistanud teiste seas nii Ed Sheeran kui Bon Iver.

Greenalli artistlik teekond sai alguse 1990ndatel aastate keskel, mil nägid ilmavalgust tema esimesed muusikalised katsetused koostöös ambientmuusika produtsendi Hefneriga. Algusaegade sämplikesksest elektroonikast liikus Fink uue aastatuhande keskel neobluusi suunas, jätkates juurtemuusika radadel ka oma seni edukaimal albumil «Hard Believer» (2014) ning tänavu Ninja Tune’i tütarleibli R'COUP'D Records alt ilmunud plaadil «Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. One».

Tallinna kontsert leiab aset Finki 15. septembril ilmunud kuuenda stuudioalbumi «Resurgam» Euroopa tuuri raames.

Erki Pärnoja. / Promo
Erki Pärnoja. / Promo Foto: promo

Erki Pärnoja juhatab Finki kontserdi sisse oma tänavuse kauamängiva «Efterglow» helidega. Enne kontserti linastub saalis Finki ja tema bändi koostatud spetsiaalne filmikollaaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles