Selgusid Mait Agu tantsustipendiumide saajad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslav Galitski.
Jaroslav Galitski. Foto: Alexander Stadnikov

Mait Agu nimelise tantsustipendiumi pälvisid Tallinna Ülikoolis sel kevadel koreograafia magistrikraadi saanud Jaroslav Galitski ning pikaaegne tantsupedagoog Virve Kurbel.

Galitski on tegelenud võistlustantsuga, millele ülikooli ajal lisandusid nii rahvatants, kaasaegne tants kui ka showtants. Praegu töötab ta õpetajana ning osaleb vabakutselise tantsijana erinevates projektides. Stipendiumi määramisel pälvisid komisjoni tähelepanu Galitski töötahe ning oluline areng nii tantsija kui ka koreograafina.

Virve Kurbel on pedagoog ja ajaloolise tantsu asjatundja, rahvatantsuansambli Kullaketrajad ning ajaloolise tantsu ansambli Saltatores Revaliensis kunstiline juht. Omaaegse Tallinna Pedagoogilise Instituudi tantsupedagoogina lõpetanud Kurbel alustas ajaloolise tantsuga tööd 1991. aastal. Ta on töötanud ka õppejõuna koolides, kursustel ja vabariiklikel seminaridel. 

Virve Kurbel.
Virve Kurbel. Foto: Pressifoto

Mait Agu nimeline stipendium loodi omaaegse Tallinna Pedagoogikaülikooli koreograafia osakonna eestvedamisel 1999. aastal eesmärgiga toetada andekaid tudengeid ning Eesti noori tantsuloojaid. Alates 2013. aastast antakse teine stipendium vilistlasele, kelle panus tantsuvaldkonda on olnud märkimisväärne. Stipendium kuulutatakse välja igal aastal 1.oktoobril, Mait Agu sünnipäeval. Sel aastal tähistati tema 66. sünniaastapäeva. 

Stipendiumi on varem pälvinud Mari-Liis Velberg ja Ülle Toming (2016), Tatjana Romanova ja Jaan Ulst (2015), Kadi Voitka (2014), Eliisa Sokk ja Ene Jakobson (2013), Saile-Johanna Langsepp (2012), Svetlana Grigorjeva ja Hiiumaa TantsuFestival (2011), Maria Uppin (2010), Helena Pihel (2009), Mari-Liis Pruul (2008), Maarja Pärn (2007), Madli Teller ja Janari Kintsiraud (2006), Tantsuteater Tee Kuubis (2005), Külli Roosna (2004), Irina Stadnik (2003), Karmen Ong (2002), Anna-Liisa Lepasepp (2001), Janek Savolainen (2000) ja Anu Mölder (1999).

Mait Agu nimelise stipendiumi väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapitali Rahvakultuuri Sihtkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles