Tallinnas ja Kõuel toimub Kotzebue konverents

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August von Kotzebue
August von Kotzebue Foto: Repro

Sel reedel, 6. oktoobril toimub Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu (Rävala pst 10) Baltika saalis ja 7. oktoobril Kõue mõisas Tallinnas tegutsenud kuulsa saksa näitekirjaniku, estofiili ning Eesti professionaalse teatri ühe rajaja August von Kotzebue (1761–1819) tegevusele pühendatud rahvusvaheline saksakeelne konverents «Kotzebue-kõnelused VI».

Konverentsi organiseerivad lisaks nimetatud raamatukogule Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemia. Kõneluste algataja on endine Eesti saatkonna kultuuriatašee Berliinis, kunstiteadlane Harry Liivrand, kes organiseeris esimesed kõnelused juba 2012 Berliinis. Peale tema esinevad eesti teadlastest Jaan Undusk, Kristel Pappel ja Maris Saagpakk ning esitletakse uhiuut teist Kotzebued käsitlevat artiklikogumikku «August von Kotzebue. Ein streitbarer und umstrittener Autor» (koostanud ja toimetanud Alexander Košenina, Harry Liivrand, Kristel Pappel). Väljaanne ilmub Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemia sarjas «Berliner Klassik», köide 25. Kõnelustest on tänaseks kujunenud kõige olulisem Eesti ja Saksa teadlasi ühendav nn Kotzebue-ajastu konverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles