Tallinna Filharmoonia uus hooaeg algab Räätsa ja laserharfiga

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kammerorkester
Tallinna Kammerorkester Foto: Tallinna Filharmoonia

Täna alustab Tallinna Filharmoonia uut kontserdihooaega, millega Tallinna Kammerorkester, Eesti ainus püsikoosseisuline keelpilliorkester, tähistab 25. hooaega.

 

«Uus kontserdihooaeg tuleb põnev ja žanriliselt mitmekesine – sellega teeme algust juba tänasel avakontserdil, kus solistidena astuvad üles särav metsosopran Kai Rüütel Londonist ja Eesti üks hinnatumaid tenoreid Mati Turi. Ent klassikaline orkestrikontsert võtab ootamatu pöörde ja läheb üle meeleolukaks, valgusmänguliseks Rääts-remix’iks, kus Jaan Räätsa 85. sünnipäeva puhul töötlevad tema loomingut Tiit Kikas viiulil ja laserharfil, Raivo Tafenau saksofonil ning Tallinna Kammerorkester,» rääkis Tallinna Kammerorkestri peadirigent Risto Joost.

Tallinna Filharmoonia hooaja avakontserdil töötlevad Jaan Räätsa loomingut Tiit Kikas viiulil ja laserharfil, Raivo Tafenau saksofonil ning Tallinna Kammerorkester.
Tallinna Filharmoonia hooaja avakontserdil töötlevad Jaan Räätsa loomingut Tiit Kikas viiulil ja laserharfil, Raivo Tafenau saksofonil ning Tallinna Kammerorkester. Foto: Tallinna Filharmoonia

Uuel hooajal toob Talllinna Kammerorkester publiku ette kolm eripalgelist kontserdisarja: «TKO 25», mis pühendatud orkestri sünnipäevale, «Diplomaatilised noodid», mis tutvustab välisriikide muusikat ja muusikuid ning «Brunchertid», mis tähendavad mõnusaid pühapäevi kauni muusika ja hea söögiga.

«TKO 25» sarjas saab 26. oktoobril kuulata rahvusvahelise kuulsusega karismaatilist vioolavirtuoosi Maxim Rysanovit. Hooaja kulminatsioon saabub 2018. aasta kevadel, mil toimuvad pidunädalad ja orkester annab kontserdi koos kõigi oma oluliste dirigentidega (Jaakko Kuusisto, Juha Kangas, Tõnu Kaljuste ja Risto Joost).

Hooaja lõppkontserdil kõlab Tallinna Kammerorkestri esituses Erkki-Sven Tüüri viiulikontsert maailma esiettekandena.

Avakontsert toimub täna kell 18.00 Tallinnas, Mustpeade Majas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles