Kinoliidus algavad Hardi Volmerile pühendatud FilmiTeisipäevad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Volmer
Hardi Volmer Foto: Ekranitõmmis videost

FilmiTeisipäevad on tagasi ja sel korral on fookuses filmirežissöör ja lavastaja Hardi Volmer, kes tähistab 8. novembril 60. sünnipäeva.

Kinomenüüs on:

17. oktoober kell 18

«Elavad pildid»

Film jälgib Baltisaksa paruni kirgliku loomuga tütre Helmi ja teda vaikselt, kuid ustavalt armastava kinomehaaniku Juliuse saatuse kulgu. Linateos portreteerib ühe maja elanike lugusid läbi 20. sajandi, näidates iga ajastut sellele omases filmistiilis.

24. oktoober kell 10

Nukufilmide eriseanss

  • «Nõiutud saar»
  • «Kevadine kärbes»
  • «Sõda»
  • «Primavera»
  • «Barbarid»
  • «Urbanimatia»

31. oktoober kell 18

«Tulivesi»

Filmi sündmustik keerleb 1920. aastate Eesti-Soome illegaalse piirituseveo ümber. Kõrge fantaasialennuga linateos ammutab ainet tõestisündinud asjadest, olgu siis toonasest poliitilisest ladvikust kuuldunud kahtlustest või rannakülades reaalselt aset leidnud sündmuste kirjeldustest ning nendest inspireeritud legendidest.

7. november kell 18

«Minu Leninid»

Pseudoajalooline komöödiafilm, mis kujutab Esimest maailmasõda, bolševike riigipöörde planeerimist ja Vene revolutsiooni.

Sissepääs tasuta!

FilmiTeisipäevad on kord nädalas toimuv linastussari kinomajas, mis annab ülevaate mõne kodumaise filmitegija loomingust. Programmi valitud eesti filmi suurkuju(de)le on pühendatud neljal teisipäeval neli seanssi, millel saab näha asjatundjate filmivalikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles