Eesti dirigent sõlmis esinduslepingu maailma tippagentuuriga

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Mihhail Gerts.
Dirigent Mihhail Gerts. Foto: Kaupo Kikkas

Klassikalise muusika tipptalente esindav rahvusvaheline agentuur IMG Artists sõlmis esinduslepingu Eesti dirigendi Mihhail Gertsiga.

Viimastel aastatel Saksamaal resideerunud Gertsi sõnul on maailmas vaid üksikuid sarnase kaliibriga agentuure ning värske leping IMG Artistsiga on talle suur au ja tunnustus. «IMG tiimi kogemus, suhtumine ning positiivne energia avaldasid mulle tublisti muljet,» lisas ta.

33-aastane Gerts on lõpetanud dirigeerimise eriala Eesti Muusikaakadeemias ja Berliini Hanns Eisleri nimelises muusikakõrgkoolis. 2011. aastal omandas ta doktorikraadi. Ta oli aastatel 2005–2007 Eesti Rahvusmeeskoori ning 2007–2014 Rahvusooper Estonia dirigent. Viimased kaks aastat töötas ta Saksamaal Hageni Teatri 1. kapellmeistri ja peadirigendi asetäitjana.

Külalisdirigendina on ta juhatanud ka selliseid tipporkestreid nagu NHK Sümfooniaorkester, Osaka Filharmoonikud ja Berliini Saksa Sümfooniaorkester jt.

Gerts alustab 2017/2018. aasta hooaega kontsertidega Monte-Carlo Filharmoonilise Orkestri, Venemaa Rahvusliku Filharmoonilise Orkestri ja Bremeni Filharmoonikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles