EMTA tudengid toovad Eestis esmakordselt lavale Händeli «Rinaldo»

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Händeli «Rinaldo» plakatil
Händeli «Rinaldo» plakatil Foto: EMTA

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) ooperistuudio koostöös EMTA sümfooniaorkestriga kannab 9. ja 10. mail Tallinna Mustpeade maja Valges saalis esmakordselt Eestis ette Georg Friedrich Händeli ooperi «Rinaldo».

Teadaolevalt ei ole «Rinaldot» alates 20. sajandi algusest Eestis kunagi esitatud. Kolmevaatuseline ooper jõuab publiku ette lühendatud versioonis.

Peaosades esinevad peamiselt EMTA laulueriala magistriõppe lõpetajad ning teistes osades on EMTA ooperistuudio üliõpilased. Barokiaegsele orkestrile omaselt hoolitseb ooperiettekande instrumentaalse osa eest EMTA sümfooniaorkester koos continuoga, viimast esitavad Lauri Honkavirta (klavessiin) ja Villu Vihermäe (tšello).

EMTA ooperistuudio ja sümfooniaorkestri ühisproduktsiooni «Rinaldo» lavastab Liis Kolle ja dirigeerib Toomas Vavilov. Kunstilise poole eest vastutab Lilja Blumenfeld, koreograaf on Anu Ruusmaa ning muusikaline juhendaja Ene Rindesalu.

Ooperi esiettekandest 24. veebruaril 1711 Londoni Queens Theatre's möödus tänavu 300 aastat ning ooperitruppi juhtis tollal helilooja ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles