Uus veebikeskkond pakub muusikaloojatele nõu ja vastukaja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rada7.ee on Eesti suurim muusikaportaal
Rada7.ee on Eesti suurim muusikaportaal Foto: www.rada7.ee

Muusikaportaal Rada7.ee läbis aprillis vägeva uuenduskuuri, mille järel avati ka uus muusikutele mõeldud alamkeskkond Fixmymusic.

Keskkonna eesmärgiks on pakkuda laulukirjutajatele võimalust saada oma loomingule konstruktiivset vastukaja teistelt kogenud muusikutelt, helistuudio omanikelt ja produtsentidelt. Muusikakirjutaja saab olenemata oma taustast ja tasemest oma loomingut Rada7.ee lehele üles laadida ja teha selle kättesaadavaks nii arvustajatele kui teistele muusikahuvilistele.

Projektijuht Mirko Miilitsa sõnul tekkis Fixmymusicu idee aasta tagasi ja seejärel küsisid nad selle kohta arvamust 200-lt muusikult. «Vastukaja oli väga positiivne ja see innustas meid projekti koostama ja koostööpartnereid otsima. Tänu Euroopa Noored fondi toetusele saime vajaliku keskkonna arenduse tellida,» märkis ta.

«On ju väga tore oma uue laulu, idee või demo kohta saada tagasisidet oma ala tegijatelt ja sellega koguda häid näpunäiteid, säästa stuudioaega, raha ja närve,» lisas Miilits.

Tagamaks arvustuste ja nõuannete konstruktiivsust ja kvaliteeti on kutsutud oma arvamust avaldama teiste seas Stig Rästa (Outloudz/Traffic), Taavi Langi (Terminaator), Fred Krieger (Downtown Stuudiod/Maarja), Taavi Paomets (Aides/Amoeba), Arne Holm (MusicWorks Stuudio), Tarmo Põiklik (HND), Mart Niineste (muusikaajakirjanik), Sten Kivistik (Driven) ning Kostja Tsõbulevski (Aides/Iiris).

Lähiajal on Miilitsa sõnul kavas kaasata oma ala spetsialiste ka välismaistest muusikaringkondadest.

Lisaks nõuannete ja arvustuste haldamisele loodi Fixmymusicu projekti raames ka esimene Eesti helistuudiote ja prooviruumide andmebaas Rada7.ee lehel.

«Mul ääretult hea meel, et huvitav idee rakendati toimiva keskkonna külge,» märkis Rada7.ee eestvedaja Ivo Kiviorg. «Olen veendunud, et läbi selle võidavad kõik osapooled – eriti aga just muusikud ning muusikahuvilised. Samuti usun, et Fixmymusic pakub põnevat lugemis- ning õppimisvara ka neile, kes iga päev pilli ei mängi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles