Laar on oma osa Ümera lahingu filmi stsenaariumist valmis saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Raigo Pajula

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees, kaitseminister Mart Laar on oma osa Ümera lahingust rääkiva filmi stsenaariumist valmis kirjutanud.

IRLi pressiesindaja ütles BNSile, et Laar on oma osa Ümera lahingust rääkiva filmi stenaariumist «juba ammu» valmis kirjutanud ning filmi tootjatele üle andnud.

Filmi «Ümera lahing» stsenaristid on Mihkel Ulman, Mart Laar, Margus Paju, filmi lavastaks on Margus Paju, produtsendiks Esko Rips ning tootja on Nafta Film.

«Legend väepealikust, kes ühendas 12. sajandil paganlike eestlaste hõimud ristisõdijate vastu. Nende suurimast võidust – ajaloolisest Ümera lahingust – sai oluline verstapost nii muistsete kangelaste kui ka tänapäeva eestlaste eludes ja identiteedis,» seisab filmi sünopsises.

Filmi tootjad küsisid Eesti filmi sihtasutuselt stsenaariumitoetust 50 000 krooni.

Ümera lahing peeti eestlaste muistse vabadusvõitluse ajal 1210 nüüdse Läti alal Koiva lisajõe Jumara (Ümera) suudme lähedal, praegusest Valmiera linnast lõunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles