Rahvusooper vajab rõivaid lavastustesse «Parsifal» ja «Manon Lescaut»

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia.
Rahvusooper Estonia. Foto: Toomas Huik / Postimees

Rahvusooper Estonia ootab inimeste abi kahe uuslavastuse komplekteerimiseks stiilsete ajasturõivastega.

Augustis Noblessneri valukojas esietenduva ooperi «Parsifal» jaoks vajatakse 70. ja 80. aastatest pärit meeste mantleid: sobivad erinevad villased, tumedad (mustad, pruunid, hallid, sinised), ühe- ja kaherealised pikemad mantlid.

Novembris lavale jõudva ooperi «Manon Lescaut» tarbeks vajatakse 60. aastatest pärit naiste- ja meesterõivaid: värvilisi suuremustrilisi kleite, kostüüme ja seelikuid suuruses 36-46, samuti eri suurustes meeste teksaseid ja teksajakke, kirevaid meestesärke ja värvilisi ülikondi ning pükse. Kasutusse lähevad ka samast ajastust pärit huvitavad jalanõud, peakatted, ehted ja päikeseprillid.

Rahvusooperi kostüümiosakonda võib saata esemetest pilte aadressile marjaliisa@opera.ee või airi.paralimnitis@opera.ee või huvi korral helistada telefonile 683 1322.

«Parsifali» esemeid võib pakkuda kuni juuni keskpaigani, «Manon Lescaut» kostüüme võetakse vastu septembri lõpuni. Kõik annetajad saavad soovi korral võimaluse külastada vastava lavastuse peaproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles