Juubelit tähistav Hard Rock Laager kinnitas kõik esinejad

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hard Rock Laager

Raskemuusikafestival Hard Rock Laager toimub tänavu 1.-2. juulil Vana-Vigalas juba kümnendat korda ning juubeli puhul sõidavad kohale maailmanimed Napalm Death ja My Dying Bride Inglismaalt.

Kokku esineb sõbraliku atmosfääri ning looduskauni miljöö poolest tuntud Hard Rock Laagris tänavu 22 bändi kaheksast riigist. Tuntumad neist on lisaks eelmainituile kindlasti veel Rotting Christ, Mnemic ja Moonsorrow.

Kohal on ka Eesti raskekahurvägi eesotsas Metsatöllu, Forgotten Sunrise´i, Catafalci, Heraldi ja Zorgiga.

Kümne aasta jooksul on festival toonud Vana-Vigalasse 154 erinevat bändi 17 riigist ning sellest on kujunenud üks olulisemaid alternatiivmuusikasündmusi Eestis.

Aastal 2002, mil festival sai avalöögi, erines kodumaine muusikamaastik praegusest mitmel olulisel moel. Kui sel suvel ronib maailmanimega artiste kümnete kaupa uksest ja aknast sisse, siis tollal, pärast Rock Summeri hääbumist, oli suviste rokifestivalide korraldamise traditsioon justkui varjusurma langenud ning festivalikultuuri nautimiseks tuli reisida piiride taha.

Kodumaistest artistidest võis vaid und näha ja nö karmima otsa fännid olid selles suhtes veel eriti kehvas seisus. Loodus aga tühja kohta ei salli ja nii sündis esimene Hard Rock Laager.

Festivali majutuse, eribusside ja kodukorra kohta saab lähemalt lugeda Hard Rock Laagri kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles