«Kormoranid» lähevad Hiinat vallutama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmis "Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta" mängib peaosas Guido Kangur.
Filmis "Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta" mängib peaosas Guido Kangur. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti kinodes üliedukaks osutunud «Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta» jõuab juunikuus Shanghaisse, kus toimub filmi ametlik rahvusvaheline esilinastus.

Shanghai filmifestival on Aasia üks suurimaid kinosündmusi, mis kuulub ka maailma 13 A-kategooria filmifestivali hulka. Film linastub Panorama programmis 14. ja 19. juunil, Hiinasse sõidavad filmi esindama «Kormoranide» autorid Andres Maimik ja Rain Tolk.

«Kormoranid» leidis positiivset äramärkimist ka rahvusvahelises filmiajakirjas Screen International, kus toodi esile filmi tugevat näitleja-ansamblit, eriti Guido Kangurit Keisri rollis.

«Ei saa salata, et oma karuse sarmikusega võib sellest saada kultusfilm ka väljaspool Baltikumi, eriti publiku hulgas, kes otsivad midagi erinevat sellistest tõsistest ja kainetest edulugudest nagu «Püha Tõnu kiusamine»,» kirjutas Screeni kriitik Laurence Boyce.

«Kormoranide» DVD ja soundtracki plaat on nüüd saadaval ka Eesti kauplustes.

Kuukulgur Filmilt on välja tulnud teinegi DVD - kriitikute poolt kiidetud dokumentaalfilm «Kuku: mina jään ellu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles