PÖFF teeb avalöögi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF

Tudengi- ja lühifilmide festival «Sleepwalkers» 13.–16. novembrini Von Krahli teatris ja kinos Sõprus.

Festivali eriprogrammid

Clermont-Ferrand esitleb: valik võidufilme

Esimest korda on «Uneskõndijate» kavas Clermont-Ferrand’i eri – valik festivali auhinnafilme, pärit 2000ndatest. Tegu on maailma nimekaima lühifilmifestivaliga, mis võib uhkustada 30-aastase ajaloo ja rohkem kui 130 000 külastusega. Kavas on kuus filmi, sh 2003. aastal grand prix’ võitnud Hans Petter Molandi «Me seisame ühiselt» – kunagi Norra filmikasseti «Enamus inimesi elab Hiinas» ühe osana ka PÖFFil näidatud teos. Kes ei mäleta, see suurepärane mängufilm kujutas kohalikust Tööparteist inspireerituna rappa eksinud veterane, kes mülkasse vajudes võtavad üksteiselt käest kinni ja esitavad ühendkoorina «Internatsionaali».

Euroopa filmiakadeemia esitleb: Euroopa parimad lühifilmid Prix UIP


Hea võimalus vaadata ühe jutiga ära kõik Euroopa filmiakadeemia tänavuse aasta parima lühifilmi nominendid ja võrrelda pärast isiklikku pingerida akadeemikute otsusega – 10 000 euro suuruse auhinna omanik selgub 6. detsembril Kopenhaagenis. Kavas on 14 filmi kokku 14 festivalilt, üks igalt, sh ka Berliinist ja Veneetsiast – kõik on varem pälvinud ka spetsiaalse Prix UIPi auhinna. Valikus on vanu tuttavaid: inglase Luis Cooki rõõmustavalt morbiidne animafilm «Õed Pierce’id» (pildil), mida näitas eelmisel aastal ka meie Animated Dreams, aga ka lätlanna Laila Pakalnina mängufilm «Tuli» – tüdrukust, kel on võime süüdata kõik, mida ta käsi puudutab.

Eksootika eri: Türgi lühifilmid

Mullu tutvustas «Uneskõndijad» Korea lühifilme, seekord siis Türgi, ka eksootika – ikkagi riik, kus kokku saavad Euroopa ja Aasia. Valiku on kokku pannud Ankara rahvusvaheline filmifestival ja sellega seoses on sealset filmikunsti tutvustama oodata ka festivali programmijuhti Kivanc Yalcineri.

Eesti muusikavideod


Viimastel aastatel Eestis tehtud muusikavideod suurel ekraanil – kokku 17, ansambliteks Loits, Köök, Stella, Raadio Maria, Under Marie, Ursula, Pia Fraus, Kreatiivmootor jpt.

2007. aasta «Sleepwalkersi» festivali võidufilmid


No comments!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles