Kukrid ja Töllud miksivad end plaadile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaat «Suured koerad, väiksed koerad».
Plaat «Suured koerad, väiksed koerad». Foto: Repro

24. novembril ilmuv minialbum «Suured koerad, väiksed koerad» sisaldab kolme kuulsat lugu Kukerpillidelt ja kolme Metsatöllult, aga äraspidiselt, sest nii Kukrid kui ka Töllud esitavad teineteise laule.


«Meil on äärmiselt meeldivaid kogemusi juba Kukerpillide 30 aasta juubelist, kui nii plaadil «Pojad on mul naksid» kui ka suurel kontserdil Rocca al Mare hallis osalesid meie sõbrad ja tuttavad, mitme põlvkonna muusikud töötlustega meie lugudest, mis neil lapsepõlvest meelde on jäänud,» räägib Ike Volkov ühise plaadi saamisloost, lisades:

«Eks läte – Eestis eri aegadel kõlanud muusika – on Kukerpillidel ja Metsatöllul ju sama, viimasel vaid vanem ja sõjakam kihistus. Ja nende loomingust läbikaevamise vaev on nüüd salvestunud. Läbi meie vaatenurga.»

Markus Teeääre arvates on Kukerpillide looming metal-bändile vägagi tänuväärne töötlusmaterjal: «Ma olen täiesti kindel, et Kukerpillide mehed ise ka ei tea, kuivõrd aegumatult puhas küte nende muusika tegelikult on. Meie versioonid nende lugudest on selle ehedaks tõestuseks.»

Kukerpillid ja Metsatöll esitlevad ühist heliplaati 11. detsembril Tartu Sadamateatris. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles