ERR.ee: algas Ernesaksale pühendatud festival

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernesaksa kuju Tallinna lauluväljakul.
Ernesaksa kuju Tallinna lauluväljakul. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti muusika- ja teatriakadeemias avatati täna koorijuht, helilooja ja pedagoog Gustav Ernesaksa 100. sünniaastapäevale pühendatud festival.

Ernesaksa juubelit on tema õpilased, laulude esitajad, koorimuusika sõbrad ja laulupeolised tähistanud terve aasta jooksul mitmete üritustega, vahendasid ERR Uudised.

Laulutaat Gustav Ernesaks saanuks saja-aastaseks 12. detsembril.

«Võib-olla võtta tavainimese seisukohalt, kui Ernesaks kuskile ilmus, siis teda märgati kohe. Mingi aura, mida ta ei osanud ise seletada, see oli mingi fluidum, mis teda saatis, meeletu tahe teha muusikat, meeletu tahe koori juhatada,» rääkis Ernesaksa õpilane, koorijuht Kuno Areng «Kultuuriuudistele».

Ernesaksa 1944. aastal asutatud Eesti Rahvusmeeskoor esitleb äsja valminud CD-d «Mu isamaa on minu arm». Järgmisel kuul toimub Eesti eri paigus kokku ligi 16 kontserti ja võistulaulmist, peetakse muuseumi-õhtu ning teatri- ja muusikamuuseumis on avatud näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles