Pärnu filmifestivali peaauhind läks jagamisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu filmifestival
Pärnu filmifestival Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Eile lõppenud XXV Pärnu filmifestivali peaauhind läks jagamisele filmide «Õpetaja Irena» ja «Viinavabrik» vahel.

«Žürii arvates oli võimatu eelistada Iisraeli režissööri Itamar Cheni filmi «Õpetaja Irena» Rootsi filmilooja Jerzy Sladkowski teosele «Viinavabrik» ja vastupidi,» teatas festivali peakorraldaja Mark Soosaar.

Kuuest ETV ekraanil linastunud võistlusfilmist, mis kõik ühisel teemal «Õnneotsijad» eetris käisid, pidasid televaatajad parimaks serblase Srdjan Sarenaci humoorikat dokumentaali «Naisteta küla».
Eesti filmidest luges Mati Põldre juhitud žürii kõige kunstiküpsemaks Kaidi Kaasiku ja Andres Maimiku jälgimisfilmi «KUKU – ma jään ellu».

Riia tulistamistes hukkunud Andris Slapinši mälestusauhinna – legendaarse filmimehe käsikaamera - andis Andris Slapinš juunior üle eesti filmimehele Kullar Viimsele linateose «Hing» ja Ugandas tehtud põliselanike jäädvustuste eest.

Auhindadeks jagas festival kauneid eesti pulmavaipu.

Auhinnatud filme näeb täna kell 14 ja 16 Pärnu Mudaravilas, alates homsest ka Haapsalus, ülehomsest Otepääl ning nädala teises pooles nii Viljandis kui Heimtalis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles