Draamateatri näitlejad võtavad kätte kitarrid

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamakitarristid proovis poseerimas. Esireas draamateatri näitleja Märt Avandi ja Weekend Guitar Trio muusik Tõnis Leemets.
Draamakitarristid proovis poseerimas. Esireas draamateatri näitleja Märt Avandi ja Weekend Guitar Trio muusik Tõnis Leemets. Foto: Eesti Kontsert

Eesti Draamateatri näitlejad Mait Malmsten, Märt Avandi, Margus Prangel ja Raimo Pass siirduvad suvetuurile, aga mitte näitlejate, vaid kitarristidena. Juulikuu jooksul astutakse koos Weekend Guitar Trio ja külalistega üles Eesti mõisaparkides.


Proovi on tehtud juba paar kuud, muusikud ja näitlejad viis omavahel kokku ka jazziürituste korraldajana tuntud näitleja Guido Kangur. Ansamblit hoiab koos, juhendab ja seisab kava eest hea Weekend Guitar Trio.

Mait Malmsteni sõnul on ansamblisse kuuluvad näitlejad tavalised harrastajad, keda seob armastus kitarrimängu vastu. «Bändi pole meil varem olnud, isegi lavaka ajal. Eks mingeid nalja pärast kokkuklopsitud kooslusi ikka juhtus ette, aga tõsist bänditegemist mitte.»

Raimo Passi sõnul satub pill näitlejatele üsna tihti kätte just lavakooli ajal, nii hakatakse seda ka sõrmitsema. «Väga paljud ongi just nii leidnud tee pillimängu juurde,» ütles ta.

Guido Kanguri mõtted viisid draamateatri näitlejate ja Weekend Guitar Trio koosmusitseerimise juurde heliplaadid, kus kitarrilegend Robert Fripp oma mõttekaaslastega muusikat tegi. «See mõte jäi mind kummitama, ja kui idee nende silmis samuti sära tekitas ning Eesti Kontserdilt tuli ettepanek midagi koos ette võtta, oligi asi otsustatud,» ütles Kangur.

Noodist ansambel ei mängi – kui tarvis, kirjutatakse vajalik üles ja korratakse Weekend Guitar Trio kogenud muusikute juhatusel. «Ühise keele leiame omavahel suhteliselt kergesti ja probleeme pole, keeruliseks osutus vaid kõigile sobivate prooviaegade leidmine,» ütles Mart Soo.

Kindlaid lemmiklugusid draamateatri kitarristide ansamblil veel välja kujunenud ei ole, lähtutakse soovist laiendada ja koosseisu tarvis kohandada Weekend Guitar Trio repertuaari. «Kuidas see kõik kõlama hakkab, on kõige paremini kuulda-näha alles kontserdil,» ütles Soo.

«Mõisaaia» pealkirja kandev kontserdisari läheb lahti täna Pärnus Ammende villa aias, edasi siirdutakse Esna mõisa Järvamaal, Karula mõisa Valgamaal, Sagadi mõisa Lääne-Virumaal, Kõltsu mõisa Harjumaal ja Saka mõisa Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles