ERR.ee: esietendub lavakunstikooli XXIV lennu bakalaureusetöö

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere jr
Hendrik Toompere jr Foto: AFP / Scanpix

Pühapäeval tuleb oma bakalaureuselavastusega «Kõige tähtsam» publiku ette lavakunstikooli XXIV lend.


Kursuse juhendaja ja etenduse lavastaja Hendrik Toompere juuniori sõnul on kõige tähtsam noortele näitlejatele kohe nende tee alguses selgeks teha, et halastust ei ole, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudised».

Toompere hinnangul on Nikolai Jevreinovi neljavaatuseline näidend noortele näitlejatele igati sobilik. Möödunud sajandi esimesel veerandil kirjutatud tükk sisaldab piisavalt psühholoogilist materjali kõrvuti teatraalsuse ja mängulisusega, olles samas tänapäevalgi aktuaalne.

«Ma kardan kõige rohkem ükskõiksust või ma kardan seda, et kui ma lähen teatrisse, siis inimesed ei ole niivõrd idealistlikud kui mina olen,» ütles lavakunstikooli XXIV lennu tudeng Mait Joorits.

Oma kursuse kohta ütles Toompere, et valikul oli oluline nende isikupära, keskmisest kõrgem mõtlemisvõime ning vajadus maailma asjades kaasa rääkida. Nii saigi kokku seltskond, mis koosneb suurtest individualistidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles