Teatriliitu hakkab juhtima Ain Lutsepp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Ain Lutsepp asub teatriliitu juhtima keerulisel ajal, mil kõigi teatrite eelarvet kärbitakse 
8,22 protsenti, töötajate palgad ei tõuse ning teatrimajad ei taha valmida.
Näitleja Ain Lutsepp asub teatriliitu juhtima keerulisel ajal, mil kõigi teatrite eelarvet kärbitakse 8,22 protsenti, töötajate palgad ei tõuse ning teatrimajad ei taha valmida. Foto: Liis Treimann

Kõiki teatritegijaid ühendava Eesti Teatriliidu uueks esimeheks valiti eilsel peakoosolekul Eesti Draamateatri näitleja Ain Lutsepp, kes jääb sellele ametipostile kuni 2012. aastani.


Lutsepale andis teatepulga üle rohkem kui seitse aastat liidu juhina vastu pidanud draamateatri direktor Rein Oja.

Eile võeti vastu ka teatriliidu peakoosoleku otsus, kus esitati oma nõudmised ja ettepanekud riigivõimudele.

Palju õnne, Ain Lutsepp!
Kas amet on pigem õnn või õnnetus?


See on kohustus. Kohustus võib vahel õnne tuua ja ma loodan, et õnnetust ta ei too.

Ütlesite, et kaalusite kaua, kas koht vastu võtta või mitte. Mis sundis teid lõpuks otsustama?


Järjepidevus peab kestma. Küllap mulle öeldakse, kui ma ametiga hakkama ei saa.

Mida näete oma esimeste ülesannetena?

Täna võeti vastu peakoosoleku otsus, mida pean veel põhjalikult uurima. Üks esimesi samme on kindlasti moodustada uus juhatus. Loodan, et saan tööka ja tubli juhatuse, kes on võimeline peakoosoleku otsuseid ellu viima.

Üks otsuse olulisemaid punkte oli Tallinna Linnateatri ja Kultuurikatla vastandamise küsimus, millega linnavalitsus on välja tulnud. Mida teie ise uue esimehena saaksite siin ära teha?

Mis puutub internetiküsitlusse, siis see jäägu iga inimese südametunnistuse asjaks. See, milline on ETLi peakoosoleku seisukoht, on kirjas otsuses, see jäägu selliseks, nagu on.

Kas teil on plaanis ka mingi aktsioon?


Asjad arenevad samm-sammult ja aktsioonid jäävad ikka äärmuslikeks tegevusteks. Nii kaua, kui on võimalus milleski kokku leppida ja läbi rääkida, tuleb istuda laua taha. Kui see enam võimalik ei ole, tuleb kasutada kõiki aktsioone, mis sel hetkel vajalikuks osutuvad. Kuid need on äärmuslikud vahendid.

Pole välistatud ka protestiaktsioonid?


Vaatame, kaugele jõuame.

Kuidas te hindate eesti teatri repertuaaripoliitikat?


Repertuaaripoliitika kohta ei oska ma palju öelda. Kuid võin öelda, et praegu funktsioneerib eesti teater oma kõigis elementides suhteliselt normaalselt. Kõik žanrid on esindatud, samas on lavastusi servast serva kõige kõrgematest tippudest kuni tugeva keskpaigani.

Mis teile isiklikult kõige rohkem muret teeb?

Ma päris ametnikuks ei tahaks hakata, ma tahan ikka näitleja ka edasi olla.

Teatriliit taunis linnavalitsust

Eile vaagisid teatriinimesed pikalt ka Tallinna Linnateatri ja Kultuurikatla küsimust. Otsustati, et Eesti Teatriliidu peakoosolek...

•    taunib igasugust eri kunstiliikide, eri kultuurinähtuste ja eri kultuuriasutuste vastandamist, millega võiks kaasneda ühe eelistamine teis(t)e kahjuks;
•    taunib Tallinna linnavalitsuse käivitatud küünilist, ebapädevat ja ühiskonda lõhestavat küsitlust Tallinna Linnateatri ja Kultuurikatla vastandamisel;
•    nõuab Tallinna linnavalitsuselt Tallinna Linnateatri ehitamiseks kehtivatest kokkulepetest ja Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnaks kandideerimisel väljakäidud lubadustest kinnipidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles