Viru folgi peakorraldaja: Käsmus oleme läbustajate eest kaitstud tänu asukohale

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnusõber ja Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla.
Linnusõber ja Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla. Foto: Eva Klaas

Viru folgi peakorraldaja Peep Veedla sõnul juhuslikud möödakäijad ja suvaline rahvas naljalt nende festivalile ei satu, kuna Käsmu näol on tegemist rannaäärse tupikkülaga.

«Käisin ise ka Viljandi folgil ja nägin oma silmaga, mis seal toimus. See oli päris kohutav,» tõdes Veedla. Tema sõnul on paratamatu, et Viljandi folgile satub ka üritusest mitte lugupidavaid inimesi, kuna linnas elab igasugust rahvast ja osa festivalialast, sealhulgas ka toidutänav, on kõigile tasuta avatud.

«Rullnokad, kes tahavad kummi vilistada ja niisama hängida, Käsmu naljalt ei satu. Sinna on neil ebamugav tulla ja liiga palju peab kõndima. Nende jaoks on Käsmust eemal Võsu, kus on ööklubi – seal on neil pidu ja lusti laialt,» arvas Veedla.

Ta pakkus välja, et üheks lahenduseks Viljandis võiks olla festivaliala kinniseks muutmine, nii et seal saaksidki viibida ainult pileti soetanud külalised.

Viru folgi publik on Veedla sõnul püsinud kolm aastat nii arvult kui kontingendilt stabiilsena ja piletimüük näitab, et sama trend jätkub ka tänavu. «Meil on välja kujunenud oma kindel publik, kelle jaoks pole enam vaja isegi reklaami teha, nad tulevad ise kohale,» rääkis festivali juht.

Eelmisel aastal külastas Viru folki umbes 12 000 inimest ja Veedla sõnul väiksesse rannakülla väga palju rohkem ei mahukski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles