Eesti maanteedel kulgeval TeateTantsul osaleb üle 6000 inimese

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsijad. Illustreeriv foto.
Rahvatantsijad. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval algavale TeateTantsule on registreerinud üle 6200 osaleja.  Kaheksa päeva jooksul läbitakse mööda Eestimaa maanteid ligi tuhat kilomeetrit.

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kuuluva TeateTantsu idee autori Kalev Järvela sõnul soovitakse projektiga tõmmata üldsuse tähelepanu Eesti tantsutraditsioonile ning pakkuda tantsurõõmu kõigile soovijatele, teatas Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts.

TeateTantsu kolonn liigub mööda Eesti maanteid väga väikesel kiirusel (kuni 5 km tunnis) ja  koosneb lisaks tantsijatele mitmest vastavalt tähistatud saateautost.

Liikluse reguleerimise lahendus on välja töötatud koostöös maanteeameti ja politseiga. Tantsupaari ja muusikamasina ees ning järel liiguvad liiklust reguleerivad sõidukid. Liiklust ja turvalisust korraldab OÜ Meeskond.

TeateTantsu liikumine on jälgitav aadressilt www.teatetants.ee/gps.

Ürituse tarbeks on ehitatud ka liikuv lava, mis ehitati veoauto kastist. Laval saavad mängida tantsijaid saatvad pillimehed, samuti kõlab sealt arvutisse salvestatud saatemuusika. Lavale on paigaldatud ka tantsijate ette, maanteele suunatud valgustustehnika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles