Anne Veesaar peatas vaataja telefonihelina ajaks etenduse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veesar ja Helgi Sallo etenduses «Head ööd, ema»
Anne Veesar ja Helgi Sallo etenduses «Head ööd, ema» Foto: Raigo Pajula

Anne Veesaar katkestas üleeile Hüürus «Head ööd, ema» etenduse senikauaks, kuni pealtvaataja telefon helisemise lõpetas.

«Kui me mängime nagu neljanda seinaga – justkui kedagi teist peale meie kahe ruumis poleks, ja siis mingi mobiiltelefon tükk aega heliseb juba teist korda. Ma ei öelnud midagi ega katkestanud, vaid pidasin lihtsalt nii kaua pausi kohas, mis ei oleks olnud pausikoht. Ootasime lihtsalt ära, kuni inimene oma telefoni üles leiab ja kinni paneb. Nii et see neljanda seina efekt kadus hetkeks ära,» rääkis Veesaar Postimees.ee’le.

Esimesel korral publiku seast kostvat helinat ignoreeriti, kuid teisel korral muutus see juba häirivaks. «Ma lugesin ära, see telefon helises seitse korda: trrr-trrr… Kui see oli ära helisenud, siis kulus veel mingi aeg, sest me pidime ennast uuesti kokku korjama ja laskma ka publikul seda teha, sest nad peavad meiega kogu aeg kaasas olema ja kui mingi kõrvaline asi häirib, läheb jälle natuke aega, kuni end kokku korjatakse.»

«Oleme rääkinud Helgiga, et tekib selline solvumise tunne, nagu ei peetaks lugu või… Natuke on piinlik nende inimeste pärast ja solvunud olek, et ärge tulge siis teatrisse, kui teil on vaja telefoniga rääkida. Las tulevad need, kes tahavad tõesti etendust näha, sest helin segab ju vaatajaid ka!» selgitas Veesaar.

«Eriti sellise etenduse puhul, nagu «Head ööd, ema», mille intensiivsus on kogu aeg 120 kraadi. Me hakkame publikuga algusest koos minema ja läheme kuni lõpuni tulise temperatuuriga. Ega ei tehtaks ju probleemi, kui oleks mingi eriline ootamatus – tuleb äike ja lööb elektri välja, looduse vastu ei saa. Aga miks ei saa inimene telefoni enne etendust välja lülitada, see on nii väike asi?» imestas näitleja.

Hoolimata enne etenduse algust korratavatest palvetest juhtub siiski sageli, et keegi ikka oma telefoni teatriõhtul helisema lubab. «Eile juhtus tegelikult ka, aga siis leidis inimene oma telefoni kiiresti üles ja vajutas kinni. Kuigi enne öeldi, isegi Helgi Sallo tegi veel enne etendust väikese nalja, et Veesaar saab väga vihaseks,» naeris Veesaar.

Veesaar meenutas, et kui ta ülemöödunud aasta suvel Palmses mängis lavastuses «Armas luiskaja», siis seal ta korra tõesti katkestas ja palus pealtvaatajat telefon sulgeda. «Selles tükis ei olnud «neljandat seina» ja ma sain publikuga suhelda, siis ma viisakalt palusin inimesel telefoni üles otsida ja kinni panna ning kui see oli tehtud, küsisin: «Kus me nüüd pooleli jäime?»,» meenutas näitlejanna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles