ETV tütarlastekoor naasis kontsertreisilt Argentinas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhtimisel.
ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhtimisel. Foto: Mihkel Maripuu

ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhatusel saabus tagasi kontsertreisilt Argentinas, kus osaleti VIII Maailma Koorimuusika Sümpoosionil Puerto Madrynis, mille kunstinõukogu valis kontsertprogrammi esinejaid rohkem kui 200 üle maailma kandideerinud koori seast, Rahvusvahelise Koorimuusika Föderatsiooni poolt korraldatavale sümpoosionile sai eesti koor kutse esmakordselt.

ETV tütarlastekoor andis Argentinas 13 kontserti, osales sümpoosioni galakontserdil ning töötas meistriklassi näidiskoorina, vahendas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Täissaalile läinud meistriklassis osales nii konservatooriumiõpilasi kui kogenud koorijuhte, kes töötasid Aarne Saluveeri juhendamisel peamiselt Eesti muusikaga. Sümpoosioni  raames toimus ka Tõnu Kõrvitsa uudisteose «For Music» maailma esiettekanne, mis oli äärmiselt menukas.

«Koostöö Tõnu Kõrvitsaga oli koorile suur rõõm, teose helikeel nüanssiderohke ja hästi lauldav,» ütles Aarne Saluveer. «Huvitavate meloodialiinide ja harmooniaga. «Muusikale» pakub elamuse nii esitajatele kui kuulajaile. Mul on hea meel nentida, et huvi eesti muusika vastu oli Argentinas väga suur ja käesolev tuur oli ehk siiani suurim eesti koorimuusika presentatsioon Lõuna-Ameerikas.»

ETV tütarlastekooril on selja taga tihe hooaeg: aprillis esineti Tormise autorikontserdil Peterburi Jaani kirikus ning festivalil Folk Baltica Taanis ja Saksamaal, 29. juunil osaleti Roxanna Panufniku Tallinna Missa maailma esiettekandel Tallinna Jaani kirikus, René Eespere Metsluiged uus versioon tõi täissaalid Saaremaa Ooperipäevadel. Tütarlastekoor oli valitud ka noorte laulupeo «Maa ja ilm» ilmasaadikuks.

ETV tütarlastekoori saab Tallinnas kuulata 26. augustil kell 19.30 Kuberneri aias, festivali Tallinna tornid kontserdil. Kavas on isamaalised laulud Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 20. aastapäeva puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles