PÖFF näitab indie-Oscari nominente

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Maadleja»
«Maadleja» Foto: Repro

Neil, keda huvitab USA ja Kanada sõltumatu filmikunsti tänavune paremik, tuleks PÖFFi programmist üles otsida järgmised filmid: «Külmunud jõgi» (rež Courtney Hunt), «Ballast» (rež Lance Hammer), «Rachel abiellub» (rež Jonathan Demme), «Maadleja» (rež Darren Aronofsky) ja «Wendy ja Lucy» (rež Kelly Reichardt) – kõik viis on nomineeritud parima filmi kategoorias nn indie-Oscarile ehk Film Independent Spirit Awardsile.


Parima režissööri kategooria nominentidest on PÖFFil esindatud Courtney Hunt, Jonathan Demme, Lance Hammer ja Tom McCarthy («Külaline»). Üksnes Ramin Bahrani («Chop Shop») on puudu. Esimest korda on Põhja-Ameerika sõltumatu filmikunsti kohalolu PÖFFi programmis nii esinduslik.



Kavas on kümnefilmiline eriprogramm, mis kannab pealkirja «Hullult lahe» (Crazy Cool), lisaks jaguneb terve hulk filme teiste programmide vahel.



«Põhja-Ameerika sõltumatud filmid peegeldavad reaalsust, mida pole Hollywoodi suure-eelarvelistest kassahittidest just väga kerge leida,» kirjutab eriprogrammi koostaja Sandy Mandelberger sellega seoses. PÖFFi külalisteks on ka režissöör Danny Jacobs («Humboldti maa») ja näitleja Ross Patridge («Kottpea»). (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles