Ministeerium: Rosenberg ei sobinud positiivse kuvandiga eestlaste kõrvale

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfred Ernst Rosenberg ajaloomuuseumi ekspositsioonis
Alfred Ernst Rosenberg ajaloomuuseumi ekspositsioonis Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kultuuriministeerium selgitas, et põhjus, miks natsikurjategija Alfred Rosenbergi materjal ajaloomuuseumi ekspositsioonist kõrvaldada soovitati, oli selle sobimatu esitus positiivse kuvandiga eestlaste reas.

«Eesti Ajaloomuuseumi püsiekspositsiooni puhul on tegemist vitriiniga, mille üldnimetus on «maailmakuulsad eestlased» ning kus kõik ülejäänud isikud on positiivse kuvandiga. Seega on kohatu eksponeerida samas kontekstis Alfred Rosenbergi,» ütles kultuuriministeeriumi asekantsler kultuuriväärtuste alal Anton Pärn Postimees.ee’le.

Pärn kinnitas, et ministeeriumi hinnangul võib Alfred Rosenbergi osa olla ajaloomuuseumi ekspositsioonis küll esindatud, küsimus on vaid kontekstis.

Seda, millisel kujul materjali esitada, otsustab Pärna sõnul siiski ajaloomuuseum ise.

Eesti ajaloomuuseum sai eile kultuuriministeeriumilt korralduse eemaldada oma ekspositsioonist palju kõneainet tekitanud natsikurjategija Alfred Rosenbergiga seonduvad materjalid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles