Jaan Pehk ja Ülo Krigul lõid jõuluoratooriumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Krigul.
Ülo Krigul. Foto: Mihkel Maripuu

19. ja 20. detsembris kell 17 tuleb Eesti Raadio I stuudios esiettekandele Jaan Pehki ja Ülo Kriguli jõuluoratoorium «Jõulujõud – Miljonärid 20 aastat hiljem».


«Jõulujõud» jätkab mullu alguse saanud traditsiooni, kui esitati Tallinna muusikakeskkooli sümfooniaorkestrile ja kooridele kohandatud Alo Matiiseni risotoorium «Näärmed». Ülo Kriguli uudisteost, millele kirjutas libreto Jaan Pehk, esitavad Tallinna muusikakeskkooli sümfooniaorkester (dirigent Risto Joost), TMKK noortekoor (dirigent Ingrid Kõrvits), Pirjo Püvi, Andres Köster, Priit Volmer ja Jaan Pehk.



«Jõulujõud» on haarav lugu Mehest, kes koostab pikka nimekirja oma sõpradest, keda tal on eri elualadelt kümnete kaupa. Jõuluaja saabudes meenub talle, et tal on ka päris palju Lapsi, kes kõik kingitusi ootavad. Kingitusi on Mees Lastele tavaliselt ammutanud kingikotist. Läheb siis Mees seegi kord pööningule Koti järele. Selgub aga, et Kott on omadega täiesti läbi – aastaks unarusse jäetud, on ta tühi, kokkukuivanud ja auguline.



Mees püüab teda turgutada, kui asjatult. Laps üha kordab ja korrutab oma lugematuid kingisoove, samuti tuletab Jõuluaeg oma kohalolekuga üha nõudlikumalt Mehele meelde tema kohuseid vastavalt kenale traditsioonile häid tegusid korda saata. Mees hakkab lähenema meeleheitele, Jõuluaja väljapakutud lahendusedki põrkavad asjaolule, et ka rahakott on mehel tegelikult sama viletsas seisus. Kitsikust suurendab ka asjaolu, et kõik loo alguses ülesloetud sõbrad on raskel hetkel kuhugi kadunud. Viimases hädas märkmikku sirvides leiab Mees Miljonäri numbri – haarab õlekõrrest ja helistab. Miljonär tuleb ja pakubki lahenduse, mis on aga oodatust sootuks erinev...



Jõuluoratooriumi ettekandele on kaasa aidanud kultuuriministeerium ja Tallinna kultuuriväärtuste amet. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles