Lang kutsus Randjärve laulu- ja tantsupeo nõukogust tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kultuuriminister Rein Lang kutsus Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse nõukogust tagasi Laine Randjärve ja Riho Raave ning nimetas nende asemele liikmeteks Hele Toominga ja Anne Kivimäe.

Reformierakondlane, riigikogu aseesimees Laine Randjärv oli nõukogu esimees.

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles ütles Postimees.ee'le, et haridus- ja teadusministeeriumi esindaja nõukogus, Riho Raave, vahetati välja nende ettepanekul.

«Kui riigi esindajaid on nõukogus rohkem kui üks, siis üks neist liikmeist peab olema ka rahandusministeeriumist. Rahandusministeerium esitas oma esindajana Hele Toominga, sellest lähtuvalt suureneb nõukogu kompetents finantsküsimustes,» lisas Sukles. Selline nõue on riigivara seaduses. Siiani nõukogus rahandusministeeriumi esindajat ei olnud.

Möödunud nädalal vahetas kultuuriminister välja kaks Vene teatri nõukogu liiget, põhjendades otsust samuti sooviga suurendada seal majandus- ja turundusalast kompetentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles