Festival viib Prantsusmaale üle 50 Eesti kultuurisündmuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pariisis avati kõigi aegade suurim Eesti kultuurifestival Prantsusmaal, kus toimub kahe kuu vältel rohkem kui poolsada Eesti kultuurisündmust.

Eesti kultuurifestivali «Estonie Tonique» programm on kirev – näha saab Eesti digitaalkunsti, arhitektuurinäitust «Boom/Room», NO-teatri etendust «Kuidas seletada pilte surnud jänesele?», kuulata Eesti Rahvusmeeskoori, Filharmoonia Kammerkoori, jazzi, poppi ja rocki, vahendab ERR Uudised.

Kultuurifestivali avamiseks saabus Pariisi Eestis ehitatud viikingipaat ühes töötubade ning purjevarjuteatriga. Pariisi Saint Martini kanalil oli juba esimesel päeval huvilisi, kes paadiga sõita tahtsid.

Prantsuse kultuuri- ja kommunikatsiooniminister Frédéric Mitterrand ütles, et kavatseb käia nii mõnelgi Eesti festivali üritusel, näiteks kuulata Eesti jazzi ja Arvo Pärdi loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles