Cyrillus Kreegi muuseum pannakse kinni

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Läänemaa muuseumi kodulehelt.
Fragment Läänemaa muuseumi kodulehelt. Foto: http://www.muuseum.haapsalu.ee

Sel laupäeval on Haapsalus Väikese viigi ääres asuva Cyrillus Kreegi muuseumi uksed viimast korda avatud, kuna hoone omanik müüs maja maha ning muuseum lõpetab seal tegevuse.

Kümme aastat tagasi Läänemaa muuseumi filiaalina avatud Kreegi kortermuuseum suletakse, kuna õigusjärgne omanik otsustas maja müüa ja uus omanik pole muuseumi jätkamisest huvitatud, kirjutab Lääne Elu.

Muuseumi viimasel lahtioleku päeval oodatakse huvilisi tasuta muuseumi külastama kell 11-16.
Kohapeal jagab selgitusi muuseumi kauaaegne perenaine Sirje Rahumägi.

Läänemaa muuseumi teatel sündis Cyrillus Kreegi kortermuuseum tänu maja (Väike-Viigi 10) omaniku Luule Sander-Victorini ja maja hooldaja Evi Süsi initsiatiivile. Ekspositsioon valmis tänu muusikateadlane Anu Kõlarile. Värvilahendused ja ruumi kujunduse on teinud disainer Ene Ammer.

Konsultatsioone andis ka Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum. Sponsoriteks olid Eesti Kultuurkapital, Kultuurkapitali ekspertgrupp ning Hasartmängumaksu Nõukogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles