Teatris NO99 esietendub Stephen Kingi hirmulugu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuduskirjanduse kuningaks nimetatud Stephen King.
Õuduskirjanduse kuningaks nimetatud Stephen King. Foto: SCANPIX

Sel laupäeval esietendub Teatris NO99 Eva Klemetsi lavastus «Misery», mis põhineb Stephen Kingi samanimelisel hirmulool.

Lavastuses mängivad Marika Vaarik ja külalisena Peeter Volkonski, lavastuse kunstnik on Kairi Mändla, vahendas ERR Uudised.

«Misery» on lugu inimese ja kirjaniku vastutusest, kunstist ja mittekunstist, tegelikkusest ja väljamõeldisest ja sellest, kuidas vahel need kaks lootusetult segi lähevad.

Konflikt pärismaailmaga pole meist kellelegi võõras, kuid mõnele inimesele on see argipäev, ta on valmis kõige meeleheitlikumateks tegudeks, et kaitsta oma väljamõeldist. Kõik, mis on lubatud kirjanduses, on tema jaoks lubatud ka päriselus, tema igatsus on ilusa kunsti järele ja selle nimel on ta valmis kõige kohutavamateks tegudeks.

Ilma üleloomuliku õuduselemendita hirmulugu «Misery» ilmus 1987. aastal ning eesti keeles 1998. aastal, kokku on eesti keelde tõlgitud 16 Stephen Kingi romaani, lühiromaani ja jutukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles