Kõrbi eelmine hüvastijätt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kõrb
Kaie Kõrb Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Kuus aastat tagasi ütles Estonia balletijuht Tiit Härm oma endise lavapartneri Kaie Kõrbi kohta nii: «Tema tähetund on läbi. See on igal pool nii, et kui 20 aastat saab laval täis, siis kell kukub, ja bye-bye.»


Kired Kõrbi ümber lõid lõkkele 2002. aasta kevadel, mil ta kuulis lavastaja assistendilt justkui möödaminnes, et «Coppelia» esimeses koosseisus – ja seega esietendusel – tema vaatamata ohtralt jagatud kiitusele ei tantsi.



Niiviisi, justkui ümber nurga ja 12. tunnil selline sõnum teada anda – nii polnud temaga veel kunagi käitutud. Kõrb otsustas, et ta ei tantsi «Coppeliat» ka teises koosseisus, mille peale Härm oli sõnanud, et etendusest äraütlemine ei jää tagajärgedeta. Et see hakkab mõjutama tema tulevikku tantsijana.



Ometi pidas Kõrb Estonias veel kolm aastat Härmi taktikepi all vastu. Kuni langetas 2005. aasta lõpus loobumisotsuse. Ise. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles