Maavanem tooks kunstiakadeemia Rakverre

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia tudengi maalisid õppeasutuse sünnipäeva eel täis senist ehituskrunti ümbritseva plangu.
Kunstiakadeemia tudengi maalisid õppeasutuse sünnipäeva eel täis senist ehituskrunti ümbritseva plangu. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum tuli Eesti Kunstiakadeemia uue hoone ehituse ümber toimuvate vaidluste taustal välja ideega ehitada uus maja pealinna asemel Rakverre.

Vallbaum tõstatas küsimuse, miks peaks auväärne kunstiakadeemia olema surutud Tallinna linnaruumi, kui võib seista Rakvere maaliliste vaadetega Vallimäel, et kunstitudengid saaksid osa maakonna kunsti aurast, teatas Lääne-Virumaa maavalitsus.


Vallbaum rääkis, et Lääne-Virumaa on ikka olnud paljude loomeinimeste meelispaik - looduskaunilt Lahemaalt ja mujaltki maakonnast on sirgunud ning loominguks inspiratsiooni ammutanud mitmed kunstimaailma tuntud nimed nagu Eduard Viiralt, Richard Sagrits, Kristjan ja Paul Raud, Carl Timoleon von Neff, Valli Lember-Bogatkina.

Eesti Kunstiakadeemia uue maja konkursi võidutöö avalikustati 2008. aastal. Raha on koos kevadest saati, ent mida pole, on naabermajade korteriomanike nõusolek. Kaks Eesti Kunstiakadeemia naabermajade elanikku pole nõus otsese päikesevalguse vähenemisega uue hoone kõrgumise tõttu ning 41 inimest ei soovi hoonete alla kaitsekonstruktsioonide paigaldamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles