Lastekirjanik: arvutid võluvad lapsi, aga raamat oli ja jääb

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Pärnu keskraamatukogu lasteosakond.
Pildil Pärnu keskraamatukogu lasteosakond. Foto: Henn Soodla

Tänavuste Unicefi Sinilinnu preemia laureaatide sekka valitud lastekirjanik Olivia Saar ei usu, et raamatutel praeguste laste elus kohta poleks.

Unicefi Eesti esindaja Toomas Palu sõnal ühendab Sinilinnu preemia saajaid see, et nad oskavad oma tegevuses lapsi märgata ja ei tee seda üksnes formaalselt, vahendab ERR Uudised.

Saare sulest on ilmunud 25 lasteraamatut, viimastel aastatel on ta koostanud TEA kirjastuses lastekirjanduse klassika valikkogusid.

Seda, et tehnoloogiaajastul võiks laste huvi raamatute vastu ära kaduda, kirjanik ei usu, vaid leiab, et suur osa lapsi loeb väga palju raamatuid ja see tuleneb kodust – kui kodus on raamatuid ja neid loetakse, ei kao ka laste huvi kuhugi.

«Ja teine, millel on väga suur osa, on kool – oleneb kirjandusõpetajast, kui ta on suunav ja huviäratav, siis see kusagile ei kao ja see kartus, mis meil vahepeal oli, et kas lapsed üldse hakkavad raamatut lugema – praegu tehnika ja arvutid võluvad, aga raamat oli ja jääb,» leidis Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles